Filtre: Automatisk sortering av meldinger i Outlook

? sortere meldingene i ulike mapper hjelper deg med ? holde god oversikt.

Filtre for sortering av e-post kan du opprette b?de i Outlook og i webmail - OWA. Se veiledning for oppsett av filtre i webmail – OWA

Ikke redigerer samme filter b?de fra Outlook og webmail - OWA.

V?r oppmerksom p? at enkelte filtre du oppretter i Outlook, kun vil virke i Outlook p? maskinen du oppretter dem fra, og ikke i webmail eller p? mobil. Du f?r da opp en melding som sier ifra om at regelen er en "client-rule". Vises ikke denne meldingen, vil filteret fungere uavhengig av hvordan du leser e-posten din.

Slik oppretter du filtre i Outlook

Velg den e-posten du vil lage et filter for, og g? deretter til Rules → Create Rule...:

Opprett en regel for et filter i Outlook

I vinduet som dukker opp, setter du hva du vil at Outlook skal filtrere for og hva som skal gj?res med de e-postene som filteret fanger opp. Det anbefales at man filtrerer i hovedsak p? From og/eller Subject contains

Opprett et filter i Outlook

For e-post som fanges av filteret kan vi bestemme at Outlook skal vise et varsel p? skjermen, spille av en lyd og/eller flytte meldingene til en bestemt mappe.

Sett mappe for filter i Outlook

Dersom du ikke har en passende mappe for filteret, kan du trykke New... for ? opprette en mappe. Bekreft valget av mappe med ? trykke p? knappen OK.

Avanserte filtre p? klienten

Velg Advanced Options... i vinduet Create Rule, og vinduet Rules Wizard ?pnes. I dette eksemplet har vi tatt med oss valgene vi gjorde ovenfor:

Outlook: Avansert oppsett av filtre - Select condition(s)

Som du ser av skjermbildet, har du langt flere valg under avansert oppsett av filtre. Etter ? ha gjort de ?nskede valgene for hvilke e-post som skal fanges opp, trykker du Next.

next-knapp

I dette eksempelet setter vi f?rst at Outlook skal slutte ? prosessere flere regler og at alle e-post filteret fanget opp skal flyttes til en spesifisert mappe. Vi trykker igjen Next.

I det tredje Rules Wizard-vinduet bestemmer du om filteret skal gjelde alle e-post som fanges opp av filteret, eller om det skal gjelde noen unntak:

Definere unntak fra filteret i Outlook

Avslutningsvis f?r du opp et vindu hvor du blir bedt om ? gi et navn for regelen. Som oftest vil navnet for regelen v?re sammenfallende med navnet til den personen/firmaet du filtrerer p?:

Avslutt avansert filteroppsett med ? gi filteret et passende navn

Aktiver ogs? alternativene Run this rule now on messages already in "Inbox" og Turn on this rule. Avslutt med Finish.

S?k i veiledningene
Publisert 25. okt. 2016 09:36 - Sist endret 15. juni 2022 10:23