Filtrere bort u?nsket e-post (SPAM)

Hovedinnstillingene for spamfiltrering er like for alle brukere p? UiO, uavhengig av hvilket e-postprogram de bruker. Innstillingene ligger i Brukerinfo.

Les veiledning for spaminnstillinger i Brukerinfo.

Hvis du f?ler at du m?, kan du opprette egne spamfiltre i Outlook. Vi r?der deg likevel til ? bruke spamfiltreringen i Brukerinfo (Se over)

Velg Lag regel... under Regler (Rules).

lag regel-menypunkt

Huk av for Flytt elementer til mappe og klikk p? Velg mappe.

menypunkt

Velg en mappe du allerede har laget, eller velg Ny.

mappestruktur

S? velger du Avanserte alternativer.

knapp for avanserte alternastiver

Huk av for med bestemte ord i meldingshode, og klikk p? bestemte ord.

bestemte ord-lenke

Skriv inn for eksempel ssssss og velg Legg til
(En s viser at e-posten har f?tt et Spam-poeng)
N? sjekker filteret alle headerne, s? for ? v?re helt sikker p? at du bare skal sjekke den headeren som viser Spam-Score, velger du X-UiO-Spam-Score: ssssss
Trykk OK

innskrevet tekst

Velg Fullf?r

Fullf?r-knappen

N? vil nye e-poster som kommer til Innboksen din bli filtrert n?r de kommer til UiOs e-postsystem.
Hvis du vil kj?re filteret p? det som allerede ligger der, g?r du til Regler og velger Behandle regler og varsler.
Klikk p? Kj?r regler n?.

Kj?r regler n?-knapp

Rekkef?lgen p? filtrene er viktig, og denne b?r ligge p? toppen.

Det er ogs? viktig at du sjekker mappen du har filtrert til, for ? se om det bare er SPAM som har havnet der!

Mer om filter

Filter i OWA

Filter i Outlook

Om headere

S?k i veiledningene
Publisert 25. okt. 2016 09:36 - Sist endret 27. feb. 2023 13:11