Randomisering i Nettskjema ved ? videresende til flere skjemaer uten radioknapp

Et nettskjema kan randomiseres til to eller flere tilfeldige skjemaer for videre prosess med tilfeldige grupper av respondenter.

Referanse-ID mellom to skjemaer

Referanse-ID kan brukes n?r man vil spore hvilket svar fra f?rste skjema som h?rer sammen med tilh?rende svar fra andre skjema. For ? f? til dette m? det settes opp videresending som forklart under, og s? m? sp?rsm?let, Referanse-ID, legges i det skjema det videresendes til, alts? det andre skjema.

Dette sp?rsm?let er skjult for de som skal svare, men lager da en kobling til det f?rste skjema.

Videresende til ett skjema

• Lag to skjemaer. Noter skjema-ID til det skjema det skal sendes til. ID'en finner du oppe i adresselinjen og er et tall p? ca 6 siffer.
  • G? til Innstillinger og sett valget Skjema-ID eller en liste med ID-er for videresending til skjema-ID'en fra det andre skjema for eksempel 111111. N?r respondent trykker send n?r han svarer vil det videresendes til skjema med ID 111111. Det er da viktig at det ikke er satt opp videresending via radioknapp. Les mer om videresending via Radioknapp her.

Videresende randomisert til ett av flere skjemaer

Hvis du under Innstillinger setter valget Skjema-ID eller en liste med ID-er for videresending til for eksempel 111111,222222,333333 vil svarer videresendes til et av disse skjemaene. Dette vil utf?res p? en randomisert m?te, slik at det er tilfeldig hvilket av skjemaene en svarer vil g? til. Det er da viktig at det ikke er satt opp videresending via radioknapp. Les mer om videresending via Radioknapp her.

Skjema som videresender, f?r feltet "forwarded_to_form" som innholder ID til skjema som det videresender til.

Begrensinger i dagens l?sning

• Start-skjemaet og de etterf?lgende skjemaene m? ha samme rettigheter for svaring [1]

• Det er ikke mulig ? bruke Nettskjemas egen invitasjon med slik videresending direkte til en slik randomisering, svarer m? innom et skjema f?rst som s? videresender randomisert til andre skjema.

• Du m? i dag selv vurdere om det er behov for informasjon til respondenten om hvordan hen skal forholde seg ved behov for avbrudd i arbeidet med svaring n?r hen eventuelt m? avbryte svaringen i randomisert skjema(#2) og fortsette p? et senere tidspunkt. Utfordringen er at du ikke automatisk vet hvilket skjema en respondent er videref?rt til. Det kan manuelt gjenfinnes i svar til startskjemaet s? lenge svar ikke er anonyme.

Oppsett

Se hvordan du setter dette opp selv her.