Alt om utskrift ved UiO

Usikker p? hvordan utskrift ved UiO fungerer eller har sp?rsm?l om utskrift ved UiO? Her vil du finne all informasjon om utskrift, samt finne en rekke stilte sp?rsm?l og svar om utskrift ved UiO.

Alt om utskriftskvote, betaling og priser

Om utskriftskvoten ved UiO

Ved UiO f?r du som student en fri utskriftskvote, i tillegg kan du betale for ekstra utskrifter n?r kvoten din er brukt opp. Ansatte ved UiO betaler ikke for utskrifter.

Studentenes frie utskriftskvote er p? kr. 140,-. Frikvoten gjelder for ett halvt ?r om gangen, og tilbakestilles 1. juli og 1. januar. Du f?r dermed en ny frikvote p? kr. 140,- uavhengig av hva kvoten var f?r. Bruker du opp frivkvoten din, m? du betale for flere utskrifter.

Hvor mye kan du skrive ut med frikvoten?

Frikvoten basert p? det nye utskriftssystemet:

Med det nye utskriftssystemet betaler du per side med trykk, og ikke per ark. Dermed er prisen avhengig av om du skriver ut ett ark med trykk p? enkeltside, eller om du skriver ut med trykk p? dobbeltside. Prisen per side med det nye utskriftssystemet er 40?re per enkeltsidig utskrift, eller 80?re per dobbeltsidig utskrift. Slik fordeler frikvoten seg p? det nye utskriftssystemet:

• Prisen er 40?re per enkeltside med trykk og 80?re per dobbeltside med trykk p? begge sider.
  • Ett ark kan koste 40?re ? skrive ut hvis du skriver ut p? enkeltside.
  • Ett ark kan ogs? koste 80?re hvis du skriver ut p? dobbeltside.
  • Frikvoten p? kr. 140,- kan tilsvare 350 ark skrevet ut enkeltsidig.
  • Frikvoten p? kr. 140,- kan ogs? tilsvare 175 ark skrevet ut dobbeltsidig.

Betale for utskrifter

Har du brukt opp frikvoten din, m? du betale for ? skrive ut mer. Lenken under veileder deg gjennom hvordan du kan betale og fylle opp utskriftskvoten din.

Merk: Hvis du har ubrukt kreditt, vil du ikke f? tilbakebetalt dette hvis du slutter ved UiO. S?rg derfor for ? fylle p? ett bel?p du kommer til ? bruke opp, og fyll eventuelt p? flere ganger.

Sjekke utskriftssaldo og historikk

Veiledningen under viser deg hvordan du sjekker saldoen for kontoen din, samt hvordan du kan se historikken over utskriften din.

Priser for utskrift

Under Hvor mye kan du skrive ut med frikvoten? kan du se eksempel p? hva prisene vil tilsvare basert p? frikvoten.

Priser for nytt utskriftssystem, per side:

Type ark Fargevalg Enkeltsidig/Dobbeltsidig Pris
A4 / A3 Sort/Hvit og Farge Enkeltsidig 40?re
Dobbeltsidig 80?re

Alt om oppsett og installering

Jeg er student og vil skrive ut

Er du student som benytter deg av privat utstyr (ikke UiO-driftet utstyr) som PC/Mac eller mobil og nettbrett, s? kan du skrive ut gjennom MobilityPrint. MobilityPrint lar deg skrive ut gjennom skriverk?en UiO-Print.

F?lg lenkene under for oppsett av MobilityPrint p? din enhet:

Jeg er ansatt og vil skrive ut

Er du ansatt som benytter deg av utstyr innrullert i UiO sitt driftsopplegg, kan du skrive ut gjennom noen forskjellige skriverk?er fra maskinen din. Skriverk?en du skal benytte deg av, er avhengig av om du skal skrive ut p? en Ricoh- eller HP-skriver.

F?lg lenken under for hvordan du setter opp eller skriver ut fra din UiO-driftede maskin:

Jeg er ikke tilknyttet UiO eller har ikke en UiO-bruker, men ?nsker ? skrive ut

Er du ikke student eller ansatt, kan du skrive ut p? Universitetsbiblioteket i Georg Sverdrups hus.

Jeg ?nsker ? skrive ut, uten ? installere noe

Hvis du ?nsker ? skrive uten ? installere noe, kan du enkelt skrive ut fra nettleser gjennom WebPrint

F?lg lenken under for hvordan du enkelt skriver ut gjennom WebPrint.

Alt om anvendelse av skriveren

Hvordan bruker jeg skriveren?

Usikker p? hvordan du kan bruker skriveren? Lenken under viser deg veiledning for hvordan du bruker skriveren, her vil du finne informasjon om hvordan du logger inn p? skriveren, henter utskrifter, kan ta kopier og skanne dokumenter.

Jeg f?r ikke logget inn med kortet mitt p? skriveren

Fungerer det ikke ? logge inn med kortet p? skriveren? Det kan hende du m? tilknytte kortet ditt til deg p? nytt. Eller har du kanskje et annet kort du ?nsker ? logge inn med? Lenken under viser deg veiledning for hvordan du tilknytter kortet ditt til utskriftssystemet:

Utskriften min kommer ikke

Kommer ikke utskriften din, eller f?r du ikke skrevet ut? Lenken under vil veilede deg gjennom noen sjekkpunkter du b?r g? gjennom, og som mest sannsynlig vil hjelpe deg. Kommer du ikke videre finner du enkelt kontaktinformasjonen til IT-hjelp nederst p? siden.

Ofte stilte sp?rsm?l om utskrift