Betale for utskrift, sjekke kvote, saldo og historikk

Selvbetjeningsportalen print.uio.no gir oversikt over transaksjoner, utskriftshistorikk og utskrifter som venter p? ? bli hentet. I tillegg kan dokumenter lastes opp for WebPrint og studenter kan kj?pe kvote dersom det er behov for flere utskrifter enn n?v?rende kvote.

Veiledninger:

Hvordan logge inn i portalen

• G? til print.uio.no
    • Trykk p? lenken ovenfor, eller skriv inn print.uio.no i nettleseren din.
    • Logg inn med ditt UiO-brukernavn og passord.
    • Bildet kan inneholde: gr?nn, rektangel, font, parallell, skjermdump.

Hvordan sjekke saldo/kvote

• Logg inn i portalen for utskrift
    • G? til print.uio.no eller se veiledningen over for hvordan du logger inn.
  • Se din resterende kvote/saldo
    • N?r du f?rst logger inn vil du komme til forsiden, her vil du se din saldo/kvote som du har tilgjengelig.
    • Bildet kan inneholde: gr?nn, rektangel, font, parallell, magenta.

Hvordan sjekke transaksjonshistorikken

• Logg inn i portalen for utskrift
    • G? til print.uio.no eller se veiledningen lengre opp for hvordan du logger inn.
  • G? til transaksjonshistorikken
    • I menyen til venstre velg Transaksjonshistorikk.
    • Bildet kan inneholde: font, skjermdump, multimedia, antall, duppeditt.

• Sjekk din historikk
    • Her vil du se alle dine transaksjoner, inkludert dine utskriftsjobber og justeringer av kvote/p?fyll av kvote som har kommet inn.
    • Bildet kan inneholde: font, rektangel, antall.

Hvordan kj?pe kvote

• Logg inn i portalen for utskrift
    • G? til print.uio.no eller se veiledning lengre opp for hvordan du logger inn.
  • Velg Kj?p av kvote
    • I menyen til venstre velger du Kj?p av kvote
    • Bildet kan inneholde: font, skjermdump, teknologi, elektronisk apparat, elektrisk bl?.

• Velg ?nsket bel?p
    • Fyll inn ?nsket bel?p.
    • Velg bel?p fra kr. 1.- til 500,-.
    • Bildet nedenfor viser kj?p av kvote for kr. 100.-.
    • Bildet kan inneholde: font, rektangel, parallell, skjermdump.

• G? til betalingen
    • N?r du har klikket p? BETAL, blir du videresendt til nets-applikasjonen, som er en mye brukt betalingsl?sning i Norge.
    • Brukersted er Universitetet i Oslo, og bel?pet skal v?re likt det du fylte ut i forrige dialog.
    • Velg hva slags kort du skal bruke, og klikk p? Neste.
    • Bildet kan inneholde: rektangel, font, parallell, skjermdump, antall.

• Fyll inn p?krevd informasjon
    • Fyll ut kortnummer og annen p?krevd informasjon om kortet du skal bruke.
    • Trykk s? p? Betal.
    • Bildet kan inneholde: rektangel, font, materiell egenskap, parallell, skjermdump.

• Bekreft betalingen
    • Velg om du vil bekrefte med BankID (brikke), BankID p? mobil eller med SMS-kode.
  • Gjennomf?r betalingen
    • Bekreft betalingen med ?nsket metode, og du blir videresendt til resultatsiden.
    • Hvis du n? sjekker saldo for utskriftskontoen din, ser du at bel?pet du valgte er satt inn, og at tilgjengelig bel?p har ?kt tilsvarende.
    • Bildet kan inneholde: font.

Dersom du ikke kan, eller ?nsker, ? bruke kredittkort, kan du kj?pe gavekort som for eksempel Paygoo. Disse kan fylles opp med et bel?p p? mellom kr 200 og kr 2 000.

Ofte stilte sp?rsm?l

Jeg har ubrukt kvote og slutter ved UiO, f?r jeg tilbakebetalt kvoten min?

Nei, slutter du ved UiO og har selv betalt for ? fylle p? kvoten vil du ikke f? tilbakebetalt resterende kvote som ikke er brukt opp. Du m? derfor selv s?rge for at du fylle p? en kvote som du vet at du kan bruke opp.

S?k i veiledningene
Kontakt brukerst?tte:

Ring oss

Vi har ?pent mellom 08:30 og 17:00 p? hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 p? l?rdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din foresp?rsel via e-post til: it-support@uio.no.

G? til e-post

Book et videom?te over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videom?te

Chat med oss

V?r chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 p? hverdager.

?pne chat

Publisert 17. juni 2024 09:27 - Sist endret 17. juni 2024 14:34