Tofaktorautentisering for gjester

Veiledningen viser hvordan gjester som akesserer UiOs Microsoft 365-instans setter opp tofaktorautentisering.

Mandag 23. oktober settes tofaktorautentisering opp for gjester i Microsoft 365 ved UiO.

Veiledningen er laget for nye gjester. Er du allerede gjest i Microsoft Teams ved UiO, ber vi deg g? til punkt 4 i veiledningen.

Tofaktorautentisering for gjester

1. Du har mottatt en e-post med invitasjon til et team i Microsoft Teams ved UiO.

Skjermbilde av innkommende e-post med invitasjon

2. G? til den mottatte e-posten og klikk p? Open Microsoft Teams.

Skjermbilde av mottatt e-post med knappen Open Microsoft Teams
  3. Du f?r n? opp et bilde om at UiO samler inn noe informasjon om deg og din brukerkonto. Klikk Accept.

Skjermbilde om at UiO ber om noen opplistede opplysninger

4. Du bes n? om ? opprette tofaktorautentisering for din gjestekonto for Microsoft Teams ved UiO. Klikk Next.

Skjermbilde av at UiO krever at du setter opp tofaktorautentisering

5. For ? sikre din gjestekonto bes du installere Microsoft Authenticator eller en annen autentiseringsapplikasjon (f. eks. Google Authenticator og SMS). Etter at applikasjon er installert p? din telefon, klikk Next.

Skjermbilde av installerer Microsoft Authenticator eller annen tofakorautentiseringsapplikasjon

6. De neste stegene skjer p? b?de din datamaskin og telefon. Ta fram Microsoft Authenticator p? telefonen din. Dersom du blir bedt om du, tillatt varslinger.

Legg til konto:

Skjermbilde av Microsoft Authenticator - Add account

Velg Work or school og Scan QR code:

Velg Work or school account i Microsoft Teams og Scan QR code

Klikk Next p? datamaskinen.

7. P? din datamaskin vil det n? vises en QR-kode som du skal scanne med Microsoft Authenticator p? din telefon.

Skjermbilde av QR-koden som skal scannes med Microsoft Authenticator p? din telefon

8. N?r QR-koden er scannet, s? bes du teste tofaktoroppsettet ditt og du ser en tallkode oppgitt p? din datamaskin som du skal skrive inn i Microsoft Authenticator p? din telefon.

Skjermbilde av test av tofaktorautentiseringsoppsettet

P? telefonen skrives koden inn og s? trykker du Yes.

Skjermbilde av vindu i Microsoft Authenticator hvor du skriver inn koden som vises p? din datamaskin

9. P? din datamaskin vil du n? se at tofaktorvarslet er blitt godkjent. Klikk Next.

Skjermbilde av godkjent tofaktorautentisering

10. I siste vindu f?r du en bekreftelse p? at du har fullf?rt oppsettet av tofaktorautentisering som gjest ved UiO. Klikk Done, og du blir logget inn i Microsoft Teams.

Skjermbilde av forh?ndvalgte innloggingsmetoder
Publisert 19. okt. 2023 11:56 - Sist endret 19. okt. 2023 13:30