Hjelp med innlogging og og overf?ring av filer i Guacamole

Innlogging

1. G? til https://guacamole.uio.no/

2. Logg med med ditt brukernavn og passord.

3. Hvis du ikke allerede har satt opp tofaktorutentisiering for Guacamole, f?r du opp denne siden:

4. ?pne din favoritt authentiseringsapp p? telefonen, f.eks Microsoft Authenticator eller Google Authenicator.

5. Trykk p? pluss tegnet for ? legge til en ny tjeneste.
Microsoft Authenticator: Velg Annen (Google, Facebook e.l)
Google Authenticator: Velg Skann en QR-kode
Sett kamera p? telefonen mot QR koden p? skjermen og 2faktor er satt opp.

6. Hvis du har f?tt tilkobling til bare én maskin, vil Guacamole automatisk koble seg til denne maskinen i det du logger inn. Hvis du har f?tt tilgang til flere maskiner s? vil du komme til en Hjemmeside der du kan velge hvilke maskiner du kan starte tilkoblingen til.

• 7. Dobbleklikk p? maskinen du vil koble til, og logg p? med brukernavn og passord for maskinen.

Overf?re filer mellom lokal maskin og maskin i Guacamole

1, Trykk CTRL+ALT+SHIFT for ? f? opp en sidemeny.
Hvis forbindelsen er satt opp med tilgang til ? overf?re filer, skal det v?re en ‘Shared Drive’ device i menyen.

• 2. Trykker du p? en p? Shared Drive, vil du komme til et omr?de der du ser filene som er delt med maskinen. Her er det ogs? en knapp for ? laste opp filer ‘Upload Files’
  • 3. Inne p? maskinen finner du disse filene i Utforskeren under ‘Guacamole Filesystem on Guacamole RDP’.
  • Filer som ligger p? dette omr?det blir automatisk slettet etter 30 dager.

TIPS: Start nettleseren i den st?rrelse du ?nsker ? bruke n?r du er inne p? serveren f?r du kobler til, resize av koblingen fungerer ikke s? bra via Guacamole.

Publisert 8. des. 2023 14:13 - Sist endret 2. mai 2024 09:42