English version of this page

Tilkobling med Cyberduck (Mac)

Cyberduck er en programvare til MacOS og Windows som tillater kommunikasjon med ekstern lagring via et brukergrensesnitt, og er f?lgelig et noe mer brukervennlig alternativ til den kodebaserte tiln?rmingen en vanligvis har til objektlagring.

Cyberduck kan lastes ned fra App Store eller Windows Store mot en st?ttende sum, eller lastes ned gratis fra siden deres:

Ved oppstart m? du starte med ? sette opp konfigurasjon av ny disk ved ? klikke p?
+ nede til venstre:

Bildet kan inneholde: font, rektangel, skjermdump, programvare, multimedia.

Dette bringer opp en overveldende meny, men det er kun noen f? felter som er n?dvendige. Start med ? bytte til "Amazon S3" i dropdown ?verst, og fyll deretter inn:

Nickname: Valgfritt navn p? snarveien
Server: s3-oslo.educloud.no
Access Key & Secret Key: Som opprettet, eller mottatt ved bestilling
Path: B?ttenavn. Start og avslutt med "/".

Eksempel:

Bildet kan inneholde: fargerike, rektangel, font, skjermdump, programvare.

Avslutt med ? krysse ut vinduet ?verst til venstre, endringer vil v?re lagret.
Panelet skal n? vise en ny disk:

Bildet kan inneholde: font, skjermdump, programvare, teknologi, rektangel.

dobbelklikk denne for ? fors?ke ? koble til omr?det med angitt n?kkelpar, og du skal f? opp et vindu med objektene i b?tten din:

Bildet kan inneholde: font, teknologi, skjermdump, programvare, m?rke.

Herfra kan du dobbeltklikke for ? laste ned objekter, eller dra filer over for ? laste opp.
Merk at du ikke kan jobbe direkte p? filene; dette er by design hvordan objektlagring vanligvis fungerer.

Emneord: s3, objektlagring, cyberduck Av Markus S?rensen
Publisert 30. sep. 2024 11:56 - Sist endret 30. sep. 2024 12:08