Klienter og web-søk

Søk etter personer og organisasjons­enheter

Web-grensesnittet http://www.uio.no/personer/ kan brukes til å søke etter personer og organisasjons­enheter.

En del programmer kan også slå opp LDAP-URL-er direkte.

PAM/NSS

Unix-systemer som støtter PAM (Pluggable Authentication Modules) og NSS (Name Service Switch) kan settes opp til å bruke LDAP i stedet for NIS (Network Information Service, tidl. "YP") til informasjon om brukere og grupper. Vi har imidlertid ikke testet dette, og USIT har ikke noe fast opplegg for det. Skulle du ønske å gjøre dette, snakk med Katalog-drift.

Se også om ldap.conf.

Lage tjenester som bruker LDAP

Vær så snill å si ifra til katalog-drift@usit.uio.no når en tjeneste som bruker LDAP settes opp; vi prøver å holde oversikt over hva LDAP brukes til.

De som driver tjenester som bruker LDAP bør kanskje også melde seg på e-postlisten "ldap-varsel".