Simple Templates i RT for k?sjefer

I denne veiledningen vil vi gi en introduksjon til hvilke templates dere kan opprette, hvilke variabler dere kan bruke og noen ferdige forslag basert p? eksisterende templates.

Merk at dette kun er ment som et tilbud. Om dere ikke oppretter templates, s? vil dere fortsatt bruke de vanlige templatene slik som idag.

Tilgang til dette gies ogs? etter foresp?rsel, eventuelt etter at k?sjef har fullf?rt kurset v?rt for k?sjefer og viderekommende.

Hva er en template?

Templates er grunnlaget for alle e-poster som g?r ut fra RT - Automatisk svar ved ny sak, Automatisk melding ved lukking av sak og svar til bruker er et par eksempler, og de mest aktuelle for denne veiledeningen. De globale templatene, det vil si de som gjelder alle k?er, er skrevet mest mulig generisk, men med visse spesielle variabler som blir erstattet i det templaten blir tatt i bruk. Dette betyr for eksempel at det automatiske svaret som brukeren mottar inneholder ticketnummer og tittel.

Hvilke templates kan opprettes

Hovedsaklig er det f?lgende tre templates som er aktuelle for redigering;

• Autoreply - dette er det automatiske svaret bruker f?r n?r han/hun sender inn en mail.
  • Correspondence - dette er templaten som brukes n?r dere sender svar til bruker.
  • Resolved - dette er den automatiske mailen som sendes til bruker n?r dere

Det er veldig viktig at eventuelle templates dere oppretter har samme navn som templatene over, da en template som er opprettet for en k? vil overstyre den globale KUN hvis navnet er det samme.

For ytterligere templates, se siden Modify templates which apply to all queues(krever innlogging i Request Tracker).

Hva kan legges inn i templaten

Generelt

Generelt anbefaler vi at dere baserer dere p? en av templatene under, og spesielt for Correspondence er det viktig at dere beholder det som st?r i forslaget. Hvis dere f.eks. fjener $TransactionContent fra templaten, s? vil ikke brukeren f? svaret deres. I det automatiske svaret er det derimot valgfritt om den skal beholdes, da hensikten med det automatiske svaret er ? gi bruker beskjed om at dere har mottatt saken - ikke n?dvendigvis ? gjenta det bruker skrev.

Merk at Autoreply ikke skal v?re blank, alts? uten innhold, med mindre dette er avklart med tjenestegruppen for Request Tracker. Brudd p? dette kravet kan medf?re at samtlige k?sjefer for k?en det gjelder mister tilgangen til ? opprette templates.

Variabler

Variabler inkluderes i templaten ved ? skrive {$Variabel}, hvor Variabel byttes ut med en av variablene listet opp under. Merk at det er viktig at dere har med b?de kr?llparenteser rundt variablen, samt at variabelnavnet starter med et dollartegn. Merk ogs? at vi har fjernet enkelte variabler, slik som $TicketTimeEstimated og $TicketFinalPriority, for at listen ikke skal bli for lang. Hvis det er informasjon/variabler dere mener mangler, si gjerne ifra!

Variabler knyttet til sak

Dette er variabler knyttet til saken som helhet, slik som status, id og tittel.

Variabel navn Innhold Eksempelverdi
$TicketId ID p? saken #12345678
$TicketSubject Tittel p? saken Hjelp med oppsett
$TicketPriority Prioritet p? saken, ?kes automatisk 40
$TicketStatus Status p? saken. Open
$TicketStarted N?r saken ble svart p? f?rste gang ons. 2. apr. 2017 12.40.01
$TicketDue

Frist for n?r saken skal v?re l?st.
Denne verdien styres av k?sjefer, og er et fast antall dager fra saken ble opprettet. Tar ikke hensyn til helligdager, helger eller annet, en dag er en dag.

ons. 5. apr. 2017 15.23.23
$TicketResolved N?r saken ble l?st ons. 5. apr. 2017 15.23.23
$TicketRequestorAddresses Addressen til requestor(ene) p? saken ola.nordmann@usit.uio.no, kari.nordmann@usit.uio.no
$TicketAdminCcAddresses 澳门葡京手机版app下载n til AdminCc p? saken kong.salomon@usit.uio.no, j?rgen.hattemaker@usit.uio.no
$TicketCcAddresses 澳门葡京手机版app下载n til Cc p? saken karius@usit.uio.no, baktus@usit.uio.no
$TicketQueueId ID til k?en 8
$TicketQueueName Navnet til k?en request-tracker
$TicketOwnerId ID til eier p? k?en, et internt nummer som brukes av Request Tracker 9646830
$TicketOwnerName Navnet til eier av saken Pompel
$TicketOwnerEmailAddress Epostadressen til eier av saken pompel.pilt@usit.uio.no

Variabler knyttet til en transaksjon

En transaksjon er en handling knyttet til en sak. Det vil si at n?r du trykker p? reply, skriver et svar og sender det til bruker, s? blir det loggf?rt som en transaksjon. Denne transaksjonen vil s? utl?se en transaksjon til, nemlig det ? faktisk sende svaret til bruker. Sistnevnte transaksjon, alts? sende svaret til bruker, bruker Correspondence templaten. Andre transaksjoner er ? endre tittel p? saken, oppdatere CustomField, endre eier m.m.

Variabel navn Innhold Eksempelverdi(er)
$TransactionId ID til transaksjonen, brukes hovedsaklig internt av RT 68569831
$TransactionTimeTaken Tid brukt, har en verdi ulik 0 kun hvis du fyller inn "Worked: " feltet. 0
$TransactionType Hva slags transaksjon dette var Comment, Correspond, CustomField, Set, Take, med mer.
$TransactionField Inneholder ekstra informasjon, for eksempel hva som ble endret hvis det er en "Set" transaksjon, eller hvilket Custom Field som ble oppdatert ved en "CustomField" transaksjon. 43, Owner, med mer
$TransactionOldValue Tidligere verdi, for eksempel tidligere status eller tidligere eier New, Open, ID til personen som var eier
$TransactionNewValue Ny verdi, for eksempel ny status eller ny eier Open, Resolved, ID til personen som ble eier
$TransactionContent Innhold i transaksjon, for eksempel svaret du skrev til bruker Svaret du skrev under Reply
$TransactionSubject Tittel p? transaksjonen, for eksempel hvis dere endrer tittel i svaret til bruker Tittel dere satt i svaret
$TransactionDescription Forklaring p? hva slags transaksjon det er "Correspondence added by Pompel", "Comment added by Pilt", "Taken by Kalle"

Eksempel p? oppretting av template

For ? navigere deg frem til oppretting av template, gj?r f?lgende.

1. G? til oversikten over k?er i RT(menyen ?verst til venstre)
    Oversikt over k?er i RT
  2. S?k opp k?en, eller bla deg frem i listen(tips; sorter is?fall p? navn!)
    Eventuellt s?k opp k?en
  3. G? til Create under Template, i menyen oppe til h?yre.
    Lag en ny template

Du skal n? ha bildet under, og du er klar til ? opprette en template! Merk at Name M? stemme med templaten du ?nsker ? overskrive for din k? (eks. Autoreply), og du M? velge typen Simple. S? snart du har fylt inn feltene, og trykket p? Create, s? er templaten aktiv for deres k?. Hvis dere p? noe som helst tidspunkt ?nsker ? g? tilbake til default, endre navnet p? templaten (for eksempel fra Autoreply til Autoreply ferie), eller g? til oversikten (Select istedenfor Create i steg 3 over), velg templaten, og trykk p? delete.

Lag en ny template

Ferdige forslag (templates for templates!)

Autoreply

Merk at hvis dere ikke inkluderer Subject i toppen av templaten, s? vil svaret til brukeren ha samme emne som brukeren sendte inn.

Takk for din henvendelse!

Denne meldingen er automatisk generert som svar p? din henvendelse om "{$TicketSubject}", som er vist nedenfor. Din henvendelse har f?tt ID [rt.uio.no #{$TicketId}]. Vennligst inkluder denne ID-strengen i subject-feltet i alle fremtidige meldinger tilknyttet denne saken. Du kan se status og historikk for saken her: https://rt.uio.no/Ticket/Display.html?id={$TicketId}
------------------------------------------------------------------

This message has been automatically generated in response to your request regarding "{$TicketSubject}", as shown below. Your request has been assigned an ID of [rt.uio.no #{$TicketId}]. Please include this ID-string in the subject line of all future correspondence about this issue. You can check the current status and history of your request at: https://rt.uio.no/Ticket/Display.html?id={$TicketId}

Autoreply med ansl?tt svartid

Takk for din henvendelse om {$TicketSubject}. Da vi for tiden har stor trafikk, h?per vi ? svare deg innen {$TicketDue}.
Dersom din henvendelse gjelder IT-tjenester s? vil vi anbefale deg ? sjekke /tjenester/it/, da denne siden har flere gode tips og triks.

Din henvendelse har f?tt ID [rt.uio.no #{$TicketId}]. Vennligst inkluder denne ID-strengen i subject-feltet i alle fremtidige meldinger tilknyttet denne saken. Du kan se status og historikk for saken her: https://rt.uio.no/Ticket/Display.html?id={$TicketId}
------------------------------------------------------------------
Thank you for your inquiry regarding ${TicketSubject}. As we are experiencing a great deal of traffic, we hope to get back to you within {$TicketDue}.
If your inquiry is about our IT Services, we would recommend that you check out /tjenester/it/, since this page has a great amount of tips and tricks for various subjects.

Your request has been assigned an ID of [rt.uio.no #{$TicketId}]. Please include this ID-string in the subject line of all future correspondence about this issue. You can check the current status and history of your request at: https://rt.uio.no/Ticket/Display.html?id={$TicketId}

Autoreply for feriesvar

Takk for din henvendelse.

I forbindelse med ferieavvikling har vi i perioder i sommer redusert bemanning, spesielt i uke 28-32. Det m? p?regnes noe lengre svartid p? henvendelser.

Vi ?nsker alle en riktig god sommer!

------------------------------------------------------------------

Thank you for your inquiry.

During the summer holidays, particularly in week 28-32, longer response time must be expected.

W wish everyone a great summer!

Correspondence

Merk at det er anbefalt ? beholde RT-Queue og RT-Attach-Message ?verst i templaten, da fjerning av disse kan forhindre funksjonalitet i RT og brukerens e-postprogram.

RT-Queue: {$TicketQueueName}
RT-Attach-Message: yes

{$TransactionContent}

Correspondence med k?signatur

RT-Queue: {$TicketQueueName}
RT-Attach-Message: yes

{$TransactionContent}

Med vennlig hilsen,
V?r avdeling

Resolved

Subject: Sak lukket (Resolved): {$TicketSubject}

Vi oppfatter det slik at denne henvendelsen fra deg kan avsluttes n?, og vi har
lukket saken. Vennligst ikke svar p? denne meldingen, med mindre du har
noe ? tilf?ye og ?nsker at saken skal ?pnes igjen.

-------------------------------------------------------------------------

According to our records, your request has been resolved. Please do not
respond to this message, unless you have further questions or concerns,
since a response will reopen the ticket.

Publisert 4. mai 2017 12:40 - Sist endret 28. juni 2023 12:49