Sammendrag av programevaluering våren 2007
Innledning
Undersøkelsen ble gjennomført 08.05.07-11.06.07, og ble sendt til alle aktive studenter på programmet for tverrfaglige kjønnsstudier (da het programmet Kjønn, feminisme og likestilling). Det var 25 studenter som svarte på undersøkelsen, alle kvinner. Ca. 2/3 av de som svarte var fra studieretningen Kjønn med fagfordypning. Fordelingen på de ulike kullene var jevn, og nesten alle studentene oppgav at de var heltidsstudenter. Samtlige studenter oppgav også at de planlegger å gjennomføre hele studiet for å oppnå en bachelorgrad.
Faglig innsats og sammenheng
Studentene oppgir ukentlig tidsbruk på studier på mellom 16 og 35 timer, eller 36-40 timer hvorav 6-15 timer er selvstudier.
15 avstudentene oppgir at de opplever sammensetningen av emner i 80 gruppen som god eller veldig god, mens 10 studenter opplever den som middels eller dårlig. I vurderingen av hvordan kjønnsperspektivet ivaretas i 80-gruppa viser undersøkelsen en viss forskjell mellom studieretningene. Bare 2 studenter på Kjønn med fagfordypning oppgir ”stor grad”, mens 7 studenter på Likestilling oppgir det samme.
Når det gjelder programmets oppbygning og sammensetning ønsker studentene samme valgfrihet som nå, eller mer valgfrihet.
Studentmiljø
21 av de spurte studentene oppgir at de er fornøyd eller veldig fornøyd med studieprogrammet som helhet, og det er kvaliteten på undervisningen som rangeres som den viktigste faktoren for at studentene skal være fornøyd. 40 % av studentene føler tilhørighet til programmet, mens likestillingssstudentene i noe større grad føler tilhørighet til Senter for tverrfaglig kjønnsforskning. Mange av studentene oppgir at de trives godt på programmet, men foreslår også ulike tiltak for å bedre trivselen på programmet. Disse er blant annet fokus på samhold for det enkelte kullet, samlet undervisningsløp og faglig-sosiale arrangementer i regi av programmet. Programmet vil se på forslagene og se om noen av tiltakene kan iverksettes.
Informasjon
Halvparten av studentene som svarte synes det er litt vanskelig å sette seg inn i programmets oppbygning. Dette gjelder særlig studentene på studieretningen Kjønn med fagfordypning. Programmet vil derfor fortsette å fokusere på veiledning, og forbedre nettsidene med forslag til studieløp for den enkelte fagfordypningen. Flest studenter oppgir at de orienterer seg og skaffer informasjon fra programmets nettside.
Utenlandsopphold
Seks av studentene oppgir at de planlegger utenlandsopphold som en del av studiet. Dette er positivt. De som ikke ønsker utveksling oppgir familieforhold, tilknytning til Oslo eller innpassing i studieløpet som grunner til ikke å reise.
Arbeidslivsrelevans
Mange studenter ønsker å jobbe med bistandsarbeid, rådgiving eller konsulentarbeid, forskning eller administrativt arbeid. Programadministrasjonen vil være oppmerksom på disse yrkesinteressene, og programmet vil blant annet jobbe for å få til en fordypningsgruppe i statvitenskap.
Dersom du har spørsmål eller kommentarer til undersøkelsen kan du rette en henvendelse til programkonsulenten: m.b.marjanovic@hf.uio.no