Periodisk evaluering Vår 09
Emneansvarlig: Anne Stensvold
Administrativt ansvarlig: Ragnhild Kuløy
Emnet gir 10 studiepoeng, og er obligatorisk for alle studieretninger på KIS-programmet. Emnet hadde svært lite frafall: Det var 24 studenter oppmeldt til eksamen og kun 2 som ikke leverte.
Hensikten med emnet er at studentene skal få arbeidslivsrelevant erfaring i formidling av fagstoff. Det overraskende høye karakternivået (14 fikk A, 6 fikk B og 2 fikk C) kan tolkes på to måter: at det var problematisk å sette karakter når man ikke har et fast pensum, eller det reflekterer de usedvanlig gode læringsforholdene som dette emnet hadde.
Det var 5 felles forelesninger med bidrag fra ulike foredragsholdere, samt 5 seminarer. Studentene ble delt inn fagvis og deltok i fagspesifikke seminarer under ledelse av svært erfarne faglærer. Det betyr at man hadde den usedvanlige situasjon at den enkelte student fikk usedvanlig tett oppfølging. Dette ble også fremhevet i studentevalueringene.
De fagvise seminarene under ledelse av erfarne lærere, bør absolutt beholdes.
Spennvidden i oppgaver samt klare tidsfrister for innlevering gjennom hele semesteret ble fremhevet som en svært positiv læringsform av studentene. En entydig positiv tilbakemelding fra studentene viser at den type BA-oppgave som KIS3000 satset på, med fokus på skriftlig formidling av fagkunnskap og flere mindre oppgaver, synes å fungere etter intensjonen: å bevisstgjøre studentene om egen fagkunnskap, og opptrene evnen til å formidle.
Forslag til forbedringer:
Fellesforelesningene fungerte noe ulikt, og en del overlappende tematikk kunne vært unngått dersom man reduserte antall eksterne foredragsholdere.
Det burde legges noe mer vekt på muntlig formidling, for eksempel i form av en mindre "prøveforelesning" over valgfritt emne - enten i forbindelse med de fagvise seminarene, eller som del av de felles forelesningene.