Anmeldelser
Be studentene skrive og legge ut anmeldelser av:
- Artikler
- Bøker
- Filmer
- Konserter
Å skrive anmeldelser hjelper studenten å reflektere faglig. Anmeldelsene blir ressurser for andre studenter og en fin inngang til fagfeltet.
Studentkritikk
La en student kommentere en annens bidrag:
- Debattinnlegg
- Oppgaveskisse
- Bokanmeldelse
Å kommentere andre studenters bidrag hjelper studentene til å vurdere hvilke krav som kan og bør stilles til at faglig arbeid og det forbereder dem selv til å skrive bedre innlegg.
Studentkritikk sparer også læreren for arbeid. På emner med mange studenter er dette derfor særlig egnet.
Lærerkritikk
Dette er du vant til fra før, men ikke på Nettet. Studenten laster opp en disposisjon eller en besvarelse. Etter å ha vurdert den kan du:
- Legge inn kommentarer i besvarelsen så alle kan lære av det.
- Sende en e-post med evaluering.
- Ta evalueringen i plenum eller gruppe når dere møtes utenfor Fronter
Lærerkritikk kan være nyttig, særlig hvis det dreier seg om forberedelser til for eksempel en semesteroppgave, men det egner seg av åpenbare grunner best i emner med få studenter.
Kasus
Kasus er et godt virkemiddel for å fremme refleksjon i for eksempel etikk og diakoni. Kasus kan beskrives med tekst, men enda bedre med video, audio eller slideshow. Se mer om dette under tekniske verktøy.
Tester
Du kan lage og redigere såkalte multiple choice-prøver i Fronter. Du kan også opprette en spørsmålspool. Da vil programmet selv plukke spørsmål fra poolen, og hver prøve blir forskjellig.
Tester er fine for å hjelpe studentene til å komme inn i fagets vokabular eller for å drille for eksempel årstall eller grammatikk.
Minikurs
Har du et fast, begrenset tema du skal undervise i gang på gang, kan du lage et minikurs. Minikurs kan presenteres i flere formater:
- Videoklipp
- Lydfiler
- Slideshows
- pdf-filer
Gruppearbeid
La studentene jobbe i grupper i Fronter ved å:
- Dele dem i grupper og gi gruppen felles oppgaver.
- Opprette egne fora der gruppemedlemmene kan kommunisere.
Slik blir studentene bedre kjent og blir tryggere på nettmiljøet. Gruppearbeid er spesielt nyttig i emner med mange studenter. Å dele dem inn i grupper hjelper dem å bli bedre kjent med hverandre. Lar du dem gjøre innleveringer gruppevis, vil du få færre besvarelser å lese og gi tilbakemelding på.
Idédugnad
Idédugnad kan gjøres på flere vis i Fronter:
- Forum
- Chat
- Samskriving
Bruk idédugnad som et verktøy før du skal introdusere et nytt tema. Det er nyttig for å finne ut om studentenes bakgrunnskunnskaper på et gitt område og om forventningene de har til undervisningen. Det er også en mulighet for dem til å vise hva de kan.